Galeria Galeria
SGB

CIiA Fundacji FIONA rozpoczyna kolejny sezon spotkań. Przyłącz się do nas! Nie wiesz, czy proponujemy aktywności atrakcyjne dla Ciebie, dla Twojego Dziecka, dla samotnego młodego człowieka z sąsiedztwa... Zadzwoń lub umów się na spotkanie - na Twoje pytania odpowie Ania 697 717 291.

CIiA działa od 21 wrześnie 2012 jako Centrum Integracji i Aktywizacji Fundacji FIONA...
To zmaterializowane wielkie marzenie. Mamy nadzieję, że nie zniechęci Was lokalizacja na piątym piętrze, bo my potraktowaliśmy to jak wyzwanie ;) Mamy nadzieję, że dla Was również CIiA będzie bezpieczną przystanią w centrum Poznania.

Do CIiA zapraszamy młodzież w różnym wieku i o różnym poziomie sprawności (również z Zespołem Aspergera i autyzmem), dla których trening społecznych umiejętności, budowanie właściwej samooceny i wiary w człowieka, będą początkiem ich własnej drogi ku integracji.
Do nawiązania kontaktu zachęcamy rodziców, którzy zauważają u swoich dzieci trudności w kontaktach społecznych (nie koniecznie wynikające z niepełnosprawności) i poszukują dla nich środowiska bezpiecznego i przyjaznego, gdzie odmienność może być wartością. Na naszych zajęciach spotkacie zróżnicowaną grupę: uczestników i doświadczonych wolontariuszy Fundacji FIONA. Poprzez zabawę, nabywanie nowych umiejętności, rozwijanie zainteresowań i zwyczajną rozmowę, staramy się stworzyć warunki do aktywności wspierającej rozwój każdego młodego człowieka. Nasi uczestnicy inspirują nas do podejmowania nowych wyzwań - poznajemy się, aby znaleźć odpowiednią formę współpracy.Zapraszamy również na indywidualne spotkania i konsultacje. Naszą misja jest społeczna rehabilitacja poprzez: pasję, doświadczanie i szacunek.

ROZTAŃCZONE PONIEDZIAŁKI – 17:15-18:30

Nowy projekt w CIiA, dedykowany młodzieży o różnym poziomie sprawności. Chcemy razem odkryć tajniki ruchu tanecznego – będziemy eksperymentować, poznawać podstawowe kroki i figury taneczne, pobudzać naszą ekspresję. Cotygodniowe spotkania pomogą nam nie tylko poczuć się lepiej we własnym ciele, ale również zrozumieć zasady jakimi rządzi się parkiet.
Zapisy u Ani 697 717 291

EXTRA WTORKI - 17:00-18:30

Spotkania dedykowane młodym ludziom na progu dorosłości i samodzielności, którzy w bezpiecznej i przyjaznej przestrzeni chcieliby porozmawiać o ważnych dla nich sprawach...

wtorek

Projekt wyewoluował z realizowanych w ubiegłych latach spotkań dla młodych dam. Teraz już KOEDUKACYJNE spotkania, dla dziewczyn i chłopaków, będziemy realizować podążając tematami ważnymi dla naszych uczestników.
Więcej szczegółów oraz kalendarz spotkań poznasz dzwoniąc do Ani 697 717 291

GRY, PRZYGRYWKI i ROZGRYWKI - 17:00-19:00;)

Spotkania odbywają się w każdy CZWARTEK i są otwarte dla wszystkich pasjonatów planszówek, miłośników gry na gitarze oraz amatorskich zmagań aktorskich. Pamiętajcie - nie dzieli nas wiek czy poziom sprawności, ponieważ łączy nas wspólna zabawa.

gry

Zapraszamy - przyłącz się do Konrada i Yorgiego, przyprowadź przyjaciół, przynieś Waszą ulubioną grę! Spotkanie jest otwarte i bezpłatne.
Potrzebujesz więcej informacji - zadzwoń do Yorgiego 512 980 255

SOBOTNIA AKaDeMia w CIiA - 11:30-13:00

Wszystkie osoby, które nie podjęły jeszcze decyzji o tym, co będą robić w wolnym czasie, w nadchodzącym roku szkolnym 2016/17 - ZAPRASZAMY DO NAS :) Nabór młodzieży zainteresowanej kreatywnym spędzaniem czasu już trwa! SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI - POZNAJ GRAFIK SPOTKAŃ! W naszej ARTYSTYCZNEJ grupie liczą się chęci i zaangażowanie - a nie poziom sprawności. Razem potrafimy więcej :)

akademia