Galeria Galeria Galeria Galeria Galeria Galeria Galeria

O FUNDACJI

Fundację założyliśmy razem, ponieważ dojrzała w nas potrzeba pomagania innym, którą od zawsze nosiliśmy w sobie, nieuświadomioną i uśpioną. Jesteśmy rodzicami chłopca z Zespołem Aspergera i sami od wielu lat kroczymy trudną drogą codziennej walki o zdrowie, przyszłość i miejsce w społeczeństwie dla naszego dziecka.
Razem walczymy o jego marzenia. Teraz jest już aktywnym, młodym człowiekiem, otwartym na świat i ludzi, który potrafi zmagać się z trudnościami i samodzielnie określa swoje miejsce w świecie.
Dzięki naszym Przyjaciołom – młodym ludziom z autyzmem i ich rodzicom – uświadomiliśmy sobie, że wykorzystując nasze doświadczenia i zdobytą wiedzę, dzieląc się energią i wiarą w sukces, możemy pomóc innym. Zrozumieliśmy, że dookoła nas są ludzie potrzebujący naszego wsparcia w trudnym procesie przekraczania barier na ich drodze ku integracji.
Któregoś dnia wszystko zostało wypowiedziane i wkrótce zmaterializowała się FIONA… a hasło RAZEM stało się mottem naszej pracy.

Ania i Przemek Janiak