Galeria Galeria Galeria Galeria Galeria Galeria Galeria Galeria Galeria Galeria

SZALONE KULE "NIEWYAUTOWANI"

Dzięki uprzejmości Fantasy Park w Poznaniu, w dniu 10 listopada 2009, rozpoczęła swoją działalność nasza wyjątkowa sekcja bowlingowa SZALONE KULE „NIEWYAUTOWANI”. Grupę tworzą młodzi ludzi z autyzmem i ZA, którzy spotykają się na odbywających się cyklicznie, dwugodzinnych treningach.

PRZYŁĄCZ SIĘ DO NASZEJ DRUŻYNY

Wszystkie osoby zainteresowane wspólną zabawą, zapraszamy do udziału w treningach.
Zgłoszenia przyjmuje Ania Janiak - telefon kontaktowy: 697 717 291.

bowling

Nadrzędnym celem zajęć prowadzonych przez wolontariuszy Fundacji FIONA jest wykorzystywanie aktywności sportowej jako narzędzia rehabilitacji społecznej uczestników, poprzez: nabywanie i trening nowych umiejętności społecznych, podnoszenie poziomu samodzielności i wiary we własne możliwości oraz kształtowanie zachowań sprzyjających integracji grupy. Ukoronowaniem poszczególnych edycji treningów są turnieje bowlingowe, podczas których na sąsiadujących torach spotykają się trzy zespoły: gospodarze - SZALONE KULE oraz dwie drużyny gości: "PRZYJACIELE Fundacji FIONA" i zaprzyjaźniona "Drużyna POLICJANTÓW KMP w Poznaniu".

PIERWSZY TURNIEJ - 9 lutego 2010 roku – odbył się pod hasłem "SZALONE KULE kontra RESZTA ŚWIATA”. Po niezwykle zaciętej i wyrównanej walce, wygrali POLICJANCI z wynikiem: 941 punktów, zaledwie o 12 punktów wyprzedzając gospodarzy, którzy zdobyli 926 punktów. Na trzecim miejscu uplasowali się PRZYJACIELE, którzy wykulali 675 punktów.
Królami strzelców w tym starciu zostali: Adam (SZALONE KULE) i Zbyszek (POLICJANCI), zdobywając po 192 punkty. Liderem drużyny PRZYJACIÓŁ został Łukasz (172 punkty).

DRUGI TURNIEJ - 22 czerwca 2010 roku - był koniecznością... Zawodnicy nie wyobrażali sobie poniechania rewanżu i ponownego sprawdzenia się w walce. Tym razem wygrali PRZYJACIELE zdobywając oszałamiający wynik 1031 punktów. O drugie miejsce zaciekle walczyli POLICJANCI z SZALONYMI KULAMI. Goście nie otrzymali żadnych forów i zostali pokonani różnicą zaledwie PIĘCIU punktów - przy stosunku 944 do 939 dla SZALONYCH KUL.
W rankingu indywidualnym, z pośród 18 uczestników turnieju, liderami zostali: Marcin (253 pkt), Asia (212 pkt), Łukasz (205 pkt).

TRZECI TURNIEJ - 24 maja 2011 - Do trzech razy sztuka... tak mówi przysłowie. My wiemy już, że nie jest to ostatni turniej organizowany przez naszą Fundjację dla ukoronowania kolejnego sezonu bowlingowego. Mamy przyjemność ogłosić oficjalne wyniki Trzeciego Drużynowego Turnieju Bowlingowego, który odbył się na torach Fantasy Park Centrum PLAZA w Poznaniu.
Pierwsze miejsce - Szalone Kule Niewyautowani - 929 punktów, drugie miejsce - Drużyna Policjantów KMP w Poznaniu - 909 punktów i trzecie miejsce - Drużyna Przyjaciół Fundacji FIONA - 792 punkty

turniej3

W rankingu indywidualnym, z pośród 15 uczestników turnieju, liderami zostali: Marcin (216 pkt), Piotr (214 pkt), Łukasz (205 pkt), Piotr (201 pkt) oraz Michał (203 pkt). Wszystkim uczestnikom bardzo serdecznie gratulujemy - Jesteście wspaniali!