ZAJĘCIA

Centrum Integracji i Aktywizacji

CIiA, czyli nasze fundacyjne Centrum Integracji i Aktywizacji realizuje zróżnicowane zajęcia dedykowane młodzieży i dorosłym ze spektrum autyzmu oraz z niepełnosprawnościami.

ROZTAŃCZONE PONIEDZIAŁKI – 17:30-18:30

Cykliczny projekt w CIiA, dedykowany młodzieży o różnym poziomie sprawności. Chcemy razem odkryć tajniki ruchu tanecznego – będziemy eksperymentować, poznawać podstawowe kroki i figury taneczne, pobudzać naszą ekspresję. Cotygodniowe spotkania pomogą nam nie tylko poczuć się lepiej we własnym ciele, ale również zrozumieć zasady jakimi rządzi się parkiet. Prowadząca: Karina Przech

EXTRA WTORKI – 17:00-18:30

Spotkania dedykowane młodym ludziom na progu dorosłości i samodzielności, którzy w bezpiecznej i przyjaznej przestrzeni chcieliby porozmawiać o ważnych dla nich sprawach… Spotkania realizowane są według ścisłego kalendarza, naprzemiennie z treningami bowlinowymi. Prowadzące: Wiesława Groszczyk i Monika Gacerz

SZALONE KULE „NIEWYAUTOWANI” – 17:00-18:30

Nasza fundacyjna drużuna bowlingowa dzała od 10 listopada 2009, pod autorską nazwą SZALONE KULE „NIEWYAUTOWANI”. Grupę tworzą młodzi ludzie w spektrum, którzy we WTORKI co dwa tygodnie spotykają się na dwugodzinnych treningach, aktualnie realizowanych w MK Bowling w Poznaniu. Prowadzący: Przemek Janiak

GRY, PRZYGRYWKI i ROZGRYWKI – 17:00-18:30

Spotkania odbywają się w każdy CZWARTEK i są otwarte dla wszystkich pasjonatów planszówek, miłośników gry na gitarze oraz amatorskich zmagań aktorskich. Pamiętajcie – nie dzieli nas wiek czy poziom sprawności, ponieważ łączy nas wspólna zabawa. Prowadzący: Jerzy Janiak i Konrad Kośnik

SOBOTA w CIiA – 11:30-13:00

W ramach sobotnich spotkań naszej AKaDeMii – Akademii Kreatywnych Działań Mało-poważnych ale Ważnych – w CIiA realizowane są zajęcia paraplasyczne i fotograficzne, kulinarne, remontowo-porządkowe oraz inne… zgodnie z potrzebami grupy naszych uczestników. Wszystkie osoby, które nie podjęły jeszcze decyzji o tym, co będą robić w wolnym czasie zapraszamy do przyłączenia się do nas. Spotkania realizowane są zgodnie z kalendarzem dostępnym tylko dla naszych uczestników. Ważne! W naszej grupie liczą się chęci i zaangażowanie, a nie poziom sprawności. Razem potrafimy więcej!